Translate

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Οι καλύτερες δωρεάν Προεκτάσεις που επιταχύνουν τη λειτουργία του Joomla!



Όταν έχουμε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα, ο χρόνος αναμονής είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Όμως, πώς θα μπορέσετε να επιταχύνεται την ιστοσελίδα Joomla; Ένας απο τους ευκολότερους τρόπους είναι η χρήση των προεκτάσεων επιτάχυνσης. Συνεπώς, σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια εισαγωγή σε μερικές καλές και δωρεάν προεκτάσεις επιτάχυνσης του Joomla! To άρθρο αυτό βασίζεται στις προεκτάσεις που έχουν τις καλύτερες κριτικές, είναι εύκολες στη χρήση και τεκμηριωμένες, σύμφωνα πάντα με τη κρίση του Joomla!

1. JCH OPTIMIZE




Αυτή η προσθήκη συνδυάζει το εξωτερικό σας Javascript και τα αρχεία CSS σε ένα, ώστε να ελαφρύνει τις υψηλές http απαιτήσεις. Αυτά τα αρχεία μπορούν να τροποποιηθούν και να μειώσουν το εύρος ζώνης και επιπλέον να βελτιώσουν το χρόνο λήψης αρχείου. Με ευνοϊκό τρόπο μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την "κυκλοφοριακή συμφόρηση" στις ιστοσελίδες αλλά και να ταξινομήσει πληροφορίες στο Google. Αυτά τα εσωτερικά, πολύτιμα χαρακτηριστικά, JCH Optimize αξίζει να βρίσκονται στην κορυφή των προεκτάσεων επιτάχυνσης του Joomla.


2. CACHE CLEANER




Με το Cache Cleaner, μπορείτε να καθαρίσετε τα cache γρήγορα και εύκολα μέσω ενός συνδέσμου στο Joomla! Διαχειριστείτε το με ένα κλίκ. Κανονικά θα πρέπει να επισκεφθείτε τον διαχειριστή του Joomla και να επιλέξετε όλους τους τύπους cache για να τα διαγράψετε. Αυτό όμως είναι μια ενοχλητική διαδικάσια, απαιτεί πολλά κλίκ  και αρκετό διαθέσιμο χρόνο.  Τώρα, το Cache cleaner σας παρέχει έναν γρήγορο σύνδεσμο δεξία στην κορυφή της σελίδας του Joomla (status bar), ο οποίος θα καθαρίσει όλα τα cache με ένα κλικ επάνω σε αυτόν. Φαίνεται απλό αλλά είναι μια αρκετά αποτελεσμάτική λύση.


3. CND FOR JOOMLA!



Το CND for Joomla είναι μια προέκταση που σας επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση σε ένα Δίκτυο Περιεχομένου Μετάδοσης. Με αυτή την προέκταση, θα αποκτήσετε λιγότερη αναμονή στις σελίδες, μειωμένη αναμονή του διακομιστή , περισσότερους επισκέπτες και υψηλότερη θέση κατάταξης SEO. Δοκιμάστε το στην ιστοσελίδα σας για να αποκτήσετε αυτά τα πλεονεκτήματα και πολλά περισσότερα.


4. SCRIPTMERGE




Αυτή η προσθήκη ScriptMerge του Joomla είναι ενα σύστημα που συγχωνεύει όλα τα αρχεία CSS και Javascript  σε ένα μοναδικό αρχείο, που σημαίνει ότι το browser σας χρειάζεται να κατεβάζει μόνο ένα αρχείο για το CSS και ένα για το Javascript αντί για χιλιάδες μικρότερα αρχεία. Αυτό μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων ΗΤΤP  και συνεπώς γίνεται καλύτερο το εύρος κίνησης της ιστοσελίδας. Με άλλα λόγια, επιταχύνει την ιστοσελίδα για τον επισκέπτη. Αυτό είναι ένα απο τα ισχυρότερα εργαλεία που θα χρειαστείτε για την Joomla ιστοσελίδα σας.


5. EORISIS: JQUERY




Το Eorisis jQuery είναι μια δωρεάν προσθήκη για το Joomla CMS, που φορτώνει τη βιβλιοθήκη jQuery,το UI,το Twitter Bootstrap και τα jQuery κείμενα της επιλογής σας στην ιστοσελίδα σας, και σε Μπροστινό ή/και Πίσω τελείωμα, με πληθώρα επιλογών. Αυξήστε την απόδοση της ιστοσελίδας σας μέσα απο την εκμετάλλευση των πηγών CND και δεν θα απογοητευτείτε.


6. JBETOLO



Το jbetolo αρχικά σας βοηθάει με τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας front-end. Αυτή η διάσημη προέκταση σας φέρνει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που περιέχουν επείγοντα JS και CSS, συμπιεσμένα JS,CSS και γραμματοσειρές, μικρά JS,CSS και HTML, εξυπηρετεί τα αρχεία με σωστή κεφαλίδα HTTP, off-loading στον server CND, αρκετά CNDs υποστηριζόμενα απο διαφορετικού τυπου αρχεία, cache με στατιστικό περιεχόμενο,ανεπιθύμητα αρχεία JS και CSS  της ιστοσελίδας σας και πολλά ακόμη. Γιατί δεν το δοκιμάζετε;


7. JS PLANT



Αυτή η προσθήκη στο σύστημα σας φέρνει μερικά cool χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση στις ιστοσελίδες Joomla. Σας βοηθάει να φορτώνεται απαραίτητο javascript της βιβλιοθήκη σας μια φόρα, ενεργοποιεί την προσομοίωση του ΙΕ 7 και πολλά περισσότερα. Επιπλέον, φορτώνει τις ακόλουθες βιβλιοθήκες javascript : Chrome Frame, Dojo, Ext Core, jQuery, jQuery UI, MooTools, Prototype, script.aculo.us, SWFObject, Yahoo! και   βιβλιοθήκη User Interface. Αυτή η προέκταση θα είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για την ιστοσελίδα σας. 


8. ROKBOOSTER



Αυτη η προχωρημένη προέκταση θα συμπιέσει και θα συνδυάσει τα CSS και τα Javascript σε όσον το δυνατόν λιγότερα αρχεία γίνεται. Επιπρόσθετα, έχει την ικανότητα να αγνοεί συγκεκριμένα CSS και Javascript αρχεία, να καθιστούν φόντο, να σκανάρουν όλοκληρες σελίδες για μη κατευθυνόμενα Javascript και CSS και να προσπαρμόζει τα αρχεία που είναι timeout. Και όπως αναφέρει και η ονομασία του,το RokBooster  μπορεί να μειώσει δραματικά τον αριθμό των κλήσεων HTTP που χρειάζεται να κάνει ένα πρόγραμμα περιήγησης, και με το να στέλνει συμπιεσμένα αρχεία, αυτό σημαίνει οτι θα υπάρχει γρηγορότερη φόρτωση του server σας.


9. WEBP


Αυτή είναι μια αρκετά καλή προέκταση για μια ιστοσελίδα που περιέχει πολλές εικόνες. Το Google προσφέρει το καινούργιο WebP image-format με σκοπό να μειώσει το εύρος της ιστοσελίδας σας. Μπορείτε να μετατρέψετε τις εικόνες JPEG και GIF  σε WebP-format,  με αποτέλεσμα μείωση πάνω απο 40% του εύρους κίνησης. Σημειώνεται οτι το WebP υποστηρίζεται μόνο απο περιηγητές Chrome και είναι ήδη ένα αξιόπιστο και ζωτικό εργαλείο μείωσης εύρους, επειδή ακριβώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το Ghrome.


10. JCC- JS CSS CONTROL




Το JS CSS Control ελέγχει την φόρτωση των αρχείων JS και CSS παγκοσμίως και ειδικά στο Joomla! Με αυτή την προσθήκη η φόρτωση των αρχείων μπορεί να γίνει ελεγχόμενη. Μπορείτε να καταστείλλετε την φόρτωση αυτών των αρχείων σε ιστοσελίδες που δεν χρειάζονται. Αυτό ίσως να είναι σπουδαίο, παραδείγματος χάριν, για την βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτωσης. Επιπλέον, περιλαμβάνει και τη προσθήκη να αποκλείει αυτά τα αρχεία παγκοσμίως ή μόνο στις συγκεκριμένες σελίδες και επίσης υποστηρίζεται και σε δύο γλώσσες, Αγγλικά και Γερμαντικά.



Αυτές είναι τα 10 καλύτερες δωρεάν προεκτάσεις για την ιστοσελίδα Joomla. Όταν κατασκευάζετε ιστοσελίδα, μη ξεχάσετε να τις δοκιμάσετε και να δείτε τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά αυτών.



 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου