Translate

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

8 Τρόποι για να χτίσεις Backlinks

Backlinks είναι όλοι οι σύνδεσμοι προς το website, τη σελίδα σας ή blog σας, που προέρχονται από website, σελίδα ή blog που ανήκει σε άλλο domain από το δικό σας.

Όσο πιο σημαντική είναι για την Google η σελίδα που περιέχει ένα Backlink προς την σελίδα σας, τόσο πιο σημαντική θα θεωρήσει η Google την ιστοσελίδα σας.



Άρα αυτό που μετρά δεν είναι ο αριθμός, αλλά τα Backlinks από σελίδες με υψηλό pagerank και όσο πιο σχετικό με το θέμα της ιστοσελίδας σας περιεχόμενο.

1. Υπογραφές σε Forum
Ξεκινήστε να κάνετε post με έξυπνο και χρήσιμο περιεχόμενο, με στόχο να βοηθήσετε τους χρήστες. Στην συνέχεια στο τέλος του κάθε post εισάγετε το link προς την ιστοσελίδα.

2. Κατάλογοι Ιστοσελίδων (Directories)
Συνήθως τα directories έχουν υψηλό page rank και σας δίνουν την δυνατότητα να προσθέσετε καλής ποιότητας backlinks. Για παράδειγμα το vrisko.gr και ο xo.gr είναι directories με υψηλό page rank.

3. Σχόλια σε blog
Διαβάστε ένα χρήσιμο και σχετικό με το θέμα τις ιστοσελίδα σας άρθρο. Δημιουργήστε σχόλια ποιοτικά και πάντα σχετικά με το θέμα και την ροή της συζήτησης ώστε να μην τα σβήνουν οι webmasters.

4. Article Marketing
Γράψτε άρθρα σε διάφορα article directories και προσθέστε links προς την ιστοσελίδα σας. Παράδειγμα ενός article directory: articlebase.com.

5. Γράψτε άρθρα για άλλα blogs
Βρείτε blog τα οποία σας επιτρέπουν να ανεβάσετε και να δημοσιεύσετε το δικό σας άρθρο, στο οποίο θα βάλετε link προς την σελίδα σας.

6. Σελίδες ανταλλαγής συνδέσμων
Πρέπει να εντοπίσετε σοβαρές και ποιοτικές ιστοσελίδες που να έχουν όσο το δυνατών πιο υψηλό page rank στην Google και που να προσφέρουν υπηρεσίες ανταλλαγής συνδέσμων. Είναι ένας καλός τρόπος να ανταλλάξετε links με ιστοσελίδες σχετικές με το θέμα σας.

7. Youtube
Δημιουργήστε διάφορα video με σκοπό να προσελκύσετε επισκέπτες οι οποίοι στην συνέχεα διαβάζοντας την περιγραφή του video θα μπορούν να οδηγηθούν στην ιστοσελίδα σας για να μάθουν λεπτομέρειες.

8. Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Social Media)
Εγγραφείτε σε όλα τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσθέστε συνδέσμους προς την ιστοσελίδα σας. Με αυτόν τον τρόπω αυξάνετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και κερδίζετε πολύ σημαντικά backlinks μιας και η Google δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου