Translate

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

7 Λόγοι να μάθεις HTML5 σήμερα!

1) DOCTYPE
Απλό και πρακτικό. Μπορείς εύκολα να το χρησιμοποιήσεις. Μην ξεχνάς ότι δουλεύει σε όλους τους browsers άρα δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.



2) Video και Audio tags
Τα σημαντικότερα tags που πρόκειται σύντομα να αντικαταστήσουν την χρήση Flash και Silverlight. Με την τεχνολογία της HTML5 ο browser πλέον μπορεί μόνος του να αναπαράγει βίντεο και ήχο χωρίς να έχει ανάγκη από εφαρμογές τύπου Adobe Flash. Έτσι το video και ο ήχος πάντα θα παίζει ανεξάρτητα ο υπολογιστής του χρήστη είτε έχει τις παραπάνω εφαρμογές είτε όχι.

3) Canvas
Το tag <canvas> έχει την δυνατότητα να εμφανίσει στον browser γραφικά. Αυτά μπορεί να είναι γραφικές παραστάσεις, εικόνες, κινούμενα γραφικά, interfaces. Η περιoχή canvas είναι μια ορθογώνια περιοχή. Με την τεχνική API μπορούμε να σχεδιάσουμε γραφικά.

4) Λειτουργικά Κινητών Τηλεφώνων
Πλέον οι browsers των smartphones έχουν την δυνατότητα εμφάνισης της HTML5. Υπάρχουν ειδικά tags για κινητά που έχουν την δυνατότητα zoom και browsing σε full screen. Αρκετές εφαρμογές του Android αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν HTML5 διότι η Adobe ανακοίνωσε πως σταματάει την χρήση Flash Player στα κινητά.

5) Datalist tag
Το tag <datalist> λειτουργεί όπως ένα combo box όπου η εφαρμογή μας δίνει μια λίστα με προτάσεις. Υπάρχουν αρκετοί τρόπο χρήσης όπως το search box.

6) Πιο “καθαρός” κώδικας
Πολλοί αρέσκονται στην απλότητα του κώδικα και στην εύκολη ανάγνωση του. Η HTML5 επιτρέπει να γράψεις απλό κώδικα και να τον ξεχωρίσεις από την μορφοποίηση και το περιεχόμενο. Παλιότερα είχαμε τα divs και για κάθε block περιεχομένου ένα ID ή μια κλάση. Σήμερα με τα tags <section>, <article>, <header>, <footer>, <aside> μπορούμε να έχουμε έναν πιο ευανάγνωστο κώδικα.

7)Τοπική Αποθήκευση στον Φυλλομετρήτη
Αρκετές τεχνολογίες που επιτρέπουν την αποθήκευση δεδομένων στον client. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να χρησιμοποιήσεις την αποθήκευση στον client. Αρχικά η εφαρμογή σου μπορεί να δουλεύει ακόμη και όταν ο χρήστης είναι offline στον browser του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εφαρμογή να τρέχει πιο ομαλά ιδίως αν είναι μεγάλο το μέγεθος της. Προσοχή όμως, παλιές εκδόσεις των browsers δεν υποστηρίζουν τέτοιου είδους αποθήκευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου