Translate

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Επαγγελματικός Οδηγός για Drop-Down μενού στο Facebook


Όλες οι επιχειρισιακές σελίδες στο Facebook έχουν ένα ζευγάρι απο drop-down μενού. Κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο για να δείτε μία ποικιλία απο συνδέσμους. Αυτό που βλέπουν οι κανονικοί επισκέπτες μέσα απο αυτό το εικονίδιο στην Ιστοσελίδα και αυτό που εσείς (και οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος της σελίδας του Facebook) βλέπετε θα είναι διαφορετικό. Επίσης, αν βλέπετε την Σελίδα σας ως Σελίδα σας, έχετε διαφορετική οπτική απο αυτή που βλέπει ο αντιπρόσωπος.

Best Social Media Management Applications


SOCIALOOMPH

To SocialOomph είναι ένα εργαλείο βασισμένο στο διαδίκτυο που εστιάζει κυρίως στο Twitter, αλλά η προπληρωμένη εκδοχή σας επιτρέπει να ανανεώσετε τα προφίλ σας στο Facebook και στις Σελίδες. Η προπληρωμένη εκδοχή είναι $17.97 κάθε δύο εβδομάδες (λίγο διαφορετικό απο το παραδοσιακούς εβδομαδιαίους ή μηνιαίους κύκλους πληρωμών), αλλά μερικά απο τα χαρακτηριστικά είναι σχετικά χρήσιμα.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα στο Joomla



Πώς να βελτιστοποιήσετε το Joomla 3 για καλύτερη απόδοση της ιστοσελίδας

Γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα είναι ένας απ' τους σπουδαιότερους παράγονες επιτυχίας μίας ιστοσελίδας. Εξ ορισμού, το Joomla δεν είναι αργό, αλλά μπορείτε να κάνετε πολλά για να το κάνετε καλύτερο και να πετύχετε την γρηγορότερη ταχύτητα για την ιστοσελίδα σας. Εδώ θα βρείτε τα πιο ουσιώδη βήματα για να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας Joomla 3.

Οι καλύτερες δωρεάν Προεκτάσεις που επιταχύνουν τη λειτουργία του Joomla!



Όταν έχουμε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα, ο χρόνος αναμονής είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Όμως, πώς θα μπορέσετε να επιταχύνεται την ιστοσελίδα Joomla; Ένας απο τους ευκολότερους τρόπους είναι η χρήση των προεκτάσεων επιτάχυνσης. Συνεπώς, σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια εισαγωγή σε μερικές καλές και δωρεάν προεκτάσεις επιτάχυνσης του Joomla! To άρθρο αυτό βασίζεται στις προεκτάσεις που έχουν τις καλύτερες κριτικές, είναι εύκολες στη χρήση και τεκμηριωμένες, σύμφωνα πάντα με τη κρίση του Joomla!

Απαραίτητες Κοινωνικές meta - επισημάνσεις για το Twitter, το Google+, το Facebook και πολλά περισσότερα



Στο Moz, προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε τα meta-δεδομένα απο τα κοινωνικά δίκτυα σε όλο το νέο υλικό που δημοσιεύουμε. Αυτό μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δημοσιεύσεις στο Twitter, στο Facebook, στο Google+ και στο Pinterest, με το να ορίζουμε δηλαδή πως ακριβώς πως οι τίτλοι, οι περιγραφές, οι εικόνες και πολλά ακόμη φαίνονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Χαρακτηριστικά QUIX: 10 προεκτάσεις του Joomla που δεν απαιτούνται αν χρησιμοποιείς QUIX


Το Joomla είναι ένα δωρέαν και προσβάσιμο στον κόσμο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένων που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργήσουν ισχυρές ιστοσελίδες και διαδικτυακές εφαρμογές.

15 Προεκτάσεις του Google Chrome που θα πρέπει να έχετε για διαδικτυακή ανάπτυξη


Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 15 προκτεκτάσεις του Google Chrome για διαδικτυακή ανάπτυξη. Περιλαμβάνει τις καλύτερες προεκτάσεις του Google Chrome για όποιον ασχολείται με το διαδίκτυο, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα, να εντοπίσουν τα λάθη και να βελτιώσουν την απόδοση κατα την περιήγηση στον ιστό. Αυτές είναι οι προεκτάσεις του Google Chrome που θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες.

Πώς να εμφανίσετε ή να κρύψετε περιεχόμενο απο μια συσκευή;



Όταν προσαρμόζετε τη δικη σας Joomla 3 ιστοσελίδα για tablet και κινητές συσκευές, μπορεί να καταλήξετε στο συμπέρασμα οτι δεν θέλετε να φαίνεται ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, αλλά να κρύβονται/φαίνονται μερικές απο τις πληροφορίες σε επιλεγμένες οθόνες. Σε μία τέτοια περίπτωση, η βοήθεια έρχεται απο την βιβλιοθήκη Bootstrap.

Χρήσιμες Συντομεύσεις Πληκτρολογίου F1 έως F12



Χρήσεις των πλήκτρων F1 έως F12 που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο. 

Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των προσφορών και της δημοπρασίας διαφημίσεων.


Αυτό το άρθρο δίνει μια γενική εικόνα για τις βασικές έννοιες που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των δημοπρασιών διαφημίσεων, αλλά σημειώστε ότι κάνουμε συνεχώς μικροαλλαγές σε λεπτομέρειες για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους διαφημιζόμενους και τους χρήστες του Facebook.

Δεν έχεις SSL; To Google σου βάζει Χ!


Όλοι πλέον ξέρουμε ότι όταν επισκεπτόμαστε site και κυρίως όταν ετοιμαζόμαστε να κάνουμε online αγορές ή να βάλουμε προσωπικά στοιχεία σε κάποια σελίδα, πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε ασφαλείς. Πώς;

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

9 τρόποι αναζήτησης πληροφοριών στο google που το 96% των ανθρώπων δεν γνωρίζει.




Στην εποχή της προηγμένης τεχνολογίας και το γρήγορου ίντερνετ που ζούμε, μπορούμε να βρούμε πληροφορίες κυριολεκτικά για τα πάντα. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορούμε να βρούμε την πιο νόστιμη συνταγή για πίτες ή να μάθουμε τα πάντα για την θεωρεία της σχετικότητας.
Πολλές φορές, όμως, πρέπει να αξιολογήσουμε τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που λαμβάνουμε και αυτή η διαδικασία χρειάζεται ώρες. Δείτε παρακάτω 10 χρήσιμα κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε με μόλις λίγα κλικ.

1. Το ένα ή το άλλο.

Μερικές φορές δεν θυμόμαστε ακριβώς αυτό που θέλουμε να βρούμε. Αυτό, όμως, δεν χρειάζεται να δημιουργεί πρόβλημα. Απλά, πληκτρολογήστε διάφορες πιθανές εναλλακτικές, βάζοντας το “or” ή το σύμβολο “|”.

2. Ψάξτε χρησιμοποιώντας συνώνυμα

Η αναζήτηση με συνώνυμα είναι πολύ βολική στην διαδικτυακή αναζήτηση. Αν ψάχνετε για ιστοσελίδες με ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο, χρησιμοποιήστε το σύμβολο “~” στην αναζήτησή σας.

3. Αναζήτηση μέσα σε ιστοσελίδες

Μερικές φορές, μπορεί να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο σε μια ιστοσελίδα και να θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή απλά να ξαναδιαβάσετε. Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξαναβρείτε το άρθρο είναι να ψάξετε μέσα στην ιστοσελίδα. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και στην συνέχεια μια λέξη κλειδί ή ολόκληρη φράση από το άρθρο.

4. Η δύναμη του αστερίσκου

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο του αστερίσκου “*” στην θέση μιας λέξης που δεν θυμάστε και θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

5. Χρησιμοποιήστε χρονικό πλαίσιο

Για να βρείτε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας ορισμένης χρονικής περιόδου, χρησιμοποιήστε χρονικό πλαίσιο στην αναζήτησή σας, χρησιμοποιώντας αποσιωπητικά ανάμεσα στις ημερομηνίες.

6. Ψάχνοντας για έναν τίτλο ή URL

Για να βρείτε τις λέξεις κλειδί ενός άρθρου, πληκτρολογήστε “intitle” πριν από τον όρο αναζήτησης, χωρίς κενά μεταξύ τους. Για να βρείτε τις λέξεις από μια διεύθυνση URL, χρησιμοποιήστε to “inurl:”

7. Ψάχνοντας παρόμοιες ιστοσελίδες

Αν έχετε βρει κάτι στο διαδίκτυο που σας αρέσει πραγματικά πολύ και θέλετε να βρείτε παρόμοιες ιστοσελίδες, πληκτρολογήστε “related” και μετά την ιστοσελίδα της ιστοσελίδας, χωρίς κενά μεταξύ τους.

8. Ολόκληρες φράσεις

Το να βάλετε σε εισαγωγικά την φράση που ψάχνετε, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε κάτι συγκεκριμένο με την σειρά που το πληκτρολογήσατε. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε τις λέξεις Σκέφτομαι να χωρίς εισαγωγικά, η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει αποτελέσματα που οι λέξεις αυτές εμφανίζονται με οποιαδήποτε σειρά, ενώ αν πληκτρολογήσετε “Σκέφτομαι να” θα εμφανιστούν μόνο τα αποτελέσματα που οι λέξεις υπάρχουν με την συγκεκριμένη σειρά.

9. Ασήμαντη αναζήτηση λέξεων

Για να αφαιρέσετε τις ασήμαντες λέξεις από την αναζήτησή σας, απλά βάλτε ένα σύμβολο μείον “-” πριν από κάθε λέξη. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για μια ιστοσελίδα με ενδιαφέροντα βιβλία, αλλά δεν θέλετε να τα αγοράσετε, μπορείτε να γράψετε το εξής: “ενδιαφέροντα βιβλία -αγορά”.

Η Google χαρακτηρίζει τα HTTP sites ‘not secure’















Εδώ και καιρό θα έχεις αντιληφθεί ότι αναφέρουμε συχνά πως τα SSL πιστοποιητικά είναι απολύτως απαραίτητα, τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών/ πελατών του site σου, όσο και για το SEO σου.

Website Traffic & Ranking Statistics












Υπολογίστε την αξία, την κίνηση και την απόδοση από οποιοδήποτε site.


Το MuStat.com (ή μStat) είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανάλυσης (website traffic & ranking statistics) που σας επιτρέπει να μάθετε πόσο αξίζει οποιοδήποτε site, πόσους επισκέπτες έχει καθημερινά και πόσο αποδοτικοί είναι.








Δείτε ένα παράδειγμα ↴ 


















Responsive Design (Mobile Friendly Website)



Το responsive design βοηθά τις ιστοσελίδες να είναι λειτουργικές σε όλες τις συσκευές από το μικρότερο smartphone έως την μεγαλύτερη οθόνη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό!

Είναι απαραίτητο σε κάθε ιστοσελίδα ώστε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης τη Google. Όσο πιο Responsive Design (Mobile Friendly Website) είναι η ιστοσελίδα σας τόσο πιο υψηλή θέση θα έχει και στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Στην MP IT όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε να είναι "Responsive" για τους πελάτες μας. Ένα καλό Website είναι αυτό που προσφέρει συνολικά καλή εμπειρία στους επισκέπτες του.

Η Google ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδιά της για το mobile-first indexing με στόχο να βελτιώσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων από χρήστες mobile συσκευών.

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι είδη mobile friendly αντάξια τον προσδοκιών της google, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια αλλαγή. Ειδάλλως θα πρέπει να προβείτε σε τροποποιήσεις...