Translate

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

15 Προεκτάσεις του Google Chrome που θα πρέπει να έχετε για διαδικτυακή ανάπτυξη


Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 15 προκτεκτάσεις του Google Chrome για διαδικτυακή ανάπτυξη. Περιλαμβάνει τις καλύτερες προεκτάσεις του Google Chrome για όποιον ασχολείται με το διαδίκτυο, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα, να εντοπίσουν τα λάθη και να βελτιώσουν την απόδοση κατα την περιήγηση στον ιστό. Αυτές είναι οι προεκτάσεις του Google Chrome που θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες.


1.PENDULE



Περισσότερα εργαλεία για τη χρήση του Chrome εδώ. Χρησιμοποιήστε αυτή την προέκταση για ενσωμάτωση των εργαλείων (Ctrl+Shift+l).

2. GOOGLE SNIFFER



Το Chrome Sniffer είναι μία προέκταση του Chrome που επιτρέπει στον χρήστη να εξετάζει το πλαίσιο του διαδικτύου / CMS και τη βιβλιοθήκη javascript που λειτουργεί με την τρέχουσα ιστοσελίδα περιήγησης. Αυτή η προέκταση θα παρουσιάζει ένα εικονίδιο, το οποίο θα δείχνει τα εντοπισμένα πλαίσια. Σήμερα, αυτή η προέκταση μπορεί να εντοπίσει περισσότερα απο 70 δημοφιλή CMS και βιβλιοθήκες javascript και επρόκειτο να προστεθούν πολλά περισσότερα στοιχεία στο μέλλον.

3. CHROME WEB DEVELOPER TOOL




Η προέκταση αυτή κάνει ευκολότερη την ανάπτυξη στο χώρο του διαδικτύου. Ο τωρινός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν κλώνο του ''Web Developer Toolbar" του Firefox. Εάν επιθυμείτε να συνεισφέρετε σε αυτή τη προσπάθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

4. IE TAB



Χρησιμοποιείστε το Internet Explorer για να εμφανίσετε διαδικτυακές ιστοσελίδες σε μία καρτέλα του Chrome. Μερικές ιστοσελίδες εμφανίζονται μόνο μέσω του Internet Explorer, ενώ με αυτή τη προέκταση μπορείτε να ανοίγετε ιστοσελίδες χωρίς να αποχωρείται απο τον περιηγητή Google Chrome. Αυτή η προέκταση είναι αρκετά καλή για όσους χρήστες θέλουν να εξετάσουν την μηχανή απόδοσης IE,  για όσους χρησιμοποιούν ιστοσελίδες με ActiveX controls και για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αναζήτηση σε αρχεία και φακέλους (π.χ.  file:// URLs).

5. WINDOW RESIZER



Αυτή η προέκταση προσαρμόζει το μέγεθος της σελίδας του περιηγητή με σκοπό να υπάρχει ευκρίνεια των πληροφοριών που εμφανίζονται στην οθόνη. Είναι ιδιαίτερα πρακτική προέκταση για όσους χρήστες θέλουν βοήθεια με το στήσιμο διαφορετικών ιστοσελίδων. Η λίστα με τις λύσεις (μεγέθους) είναι αρκετά προσαρμόσιμη (πρόσθεση/αφαίρεση μεγεθών, επαναρρύθμιση).


6. CHROME SEO




Η προέκταση Google Chrome SEO παρέχει εύκολη πρόσβαση στη μηχανή αναζήτης βελτιστοποίσης εργαλείων που μπορεί να σας βοηθήσει με την Ανταγωνιστική Ανάλυση, με την αναζήτηση Λέξεων-κλειδιά, με το πίσω μέρος των αποδείξεων και με άλλα καθημερινά SEO καθήκοντα.

7. XDEBUG HELPER



Ο εντοπισμός λαθών και η ανάλυση προφίλ PHP code με Xdebug είναι πολυ δυναμικά σαν διαδικασίες, αλλά το να ενεργοποιείς το Xdebug μέσα απο μία διαφήμιση ή ορίζοντας μεταβλητές POST/GET είναι δύσκολο και αχρείαστο. Αυτή η προέκταση θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε/ απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό λαθών και την ανάλυση του προφίλ με ένα κλικ.


8. COLOR PICKER




Η προέκταση Color Picker είναι ένας επεξεργαστής χρωμάτων πλήρως εξοπλισμένος, ο οποίος θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη ως σχεδιαστή. Η χρήση του είναι εύκολη και γρήγορη, συνεπώς θα είναι εκεί για εσάς, όποτε το χρειάζεστε!


9. LOREM IPSUM GENERATOR 




Αρκετές άλλες προεκτάσεις αυτού του τύπου - σε άλλες ιστοσελίδες- δυσκολεύουν αυτό το έργο, με το να χρησιμοποιούν αρκετά εκτενείς κωδικούς, XHR, κ.α. Ο κύριος σκοπός αυτού είναι να χρησιμοποιεί μικρότερη ποσότητα κωδικών (άρα και μνήμης) και να βοηθήσει το χρήστη να κάνει τη δουλειά του.


10. MEASUREIT!


Μεγαλώστε τη μεζούρα, η οποία θα σας βοηθήσει στην επιλογή των pixel πλάτους και ύψους των στοιχείων της ιστοσελίδας.

11. CHROME EDITOR




Συχνά, μου συμβαίνει να "γλιστράω" απο έναν περιηγητή σε έναν επεξεργαστή κωδικών. Αυτή η προέκταση σας επιτρέπει να κωδικοποιείτε μέσα στον περιηγητή. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύετε έναν κωδικό για μελλοντική χρήση. Σας αποθηκεύει τον κωδικό απευθείας στον υπολογιστή σας. Έχω ορίσει για εσάς τον βασικό κωδικό για να ξεκινήσετε να κωδικοποιείτε.


12. CSS RELOADER



To CSS Reloader είναι μια προέκταση που σας επιτρέπει να ανανεώσετε όλα τα CSS απο οποιοδήποτε ιστοσελίδα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ανανέωση στην ίδια τη σελίδα.


13. ALEXA TRAFFIC RANK



Το Alexa Traffic Rank είναι μία δωρεάν προέκταση Internet Alexa του Google Chrome και είναι η μoναδική προέκταση που σας συμπεριλαμβάνει στους πίνακες κυκλοφορίας Alexa. Η προέκταση Alexa σας συντροφεύει ως χρήστη διαδικτύου, με το να σας παρέχει πληροφορίες Alexa σχετικές με τις ιστοσελίδες χωρίς να διακόπτει την περιήγηση σας.


14. AVIARY SCREEN CAPTURE



Κρατήστε ένα screenshot απο οποιαδήποτε ιστοσελίδα και επεξεργαστείτε το απευθείας στον περιηγητή σας με εφαρμογές Aviary.com. Επιπλέον, έχετε πρόσβαση σε ιστοσελίδες και εργαλεία Aviary.


15. INSTANT IMAGE EDITOR




Πιέστε δεξί κλίκ στο ποντίκι σε οποιοδήποτε στοιχείο ή εικόνα σε μία ιστοσελίδα που έχει φόντο και ταυτόχρονα κρατήστε το πλήκτρο Alt. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επεξεργαστείτε την εικόνα ή το στοιχείο σε μία νέα καρτέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου