Translate

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πώς να βγάλεις λεφτά στο Internet με το YouTube

Μέχρι και πριν λίγους μήνες, το να κερδίσει κανείς λεφτά στο Internet μέσω του YouTube ήταν κάτι δύσκολο. Έπρεπε το κανάλι του να έχει πάνω από 2.000 συνδρομητές, επαρκή αριθμό views, ενώ η Ελλάδα δεν υποστηριζόταν επισήμως και ήταν απαραίτητο να απευθυνθεί σε κάποια τρίτη εταιρεία του εξωτερικού, σαν μεσάζοντα. Σήμερα, όμως, όχι μόνο το YouTube Partnership είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, αλλά μπορεί ο καθένας να κερδίσει χρήματα, ακόμα και από το πρώτο του βίντεο!


Πώς να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Monetization στο λογαριασμό μας


Βήμα 1: Χώρα


Πρώτα απ’ όλα, πηγαίνετε στη διεύθυνση
και βεβαιωθείτε πως χώρα σας είναι η Ελλάδα.


Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, συμβαίνει όμως συχνά να αναγράφεται κάποια άσχετη χώρα, συνήθως που αρχίζει από "Α" - προσωπικά έλεγε πως βρίσκομαι στην Αρούμπα.


Όχι τίποτε άλλο, αλλά στην Αρ(λ)ούμπα δεν υποστηρίζεται το YouTube Partnership, οπότε δεν θα με άφηνε να προχωρήσω στη διαδικασία.



Βήμα 2: Ενεργοποίηση του λογαριασμού


Στη συνέχεια, πηγαίνετε στη διεύθυνση


Πατήστε "Ενεργοποίηση του λογαριασμού μου"





Για κάθε νέο αρχείο, κατά το Upload, θα επιλέγετε από το μενού "Ενέργειες" την επιλογή "Δημιουργία εσόδων".




Βήμα 3: Ενεργοποίηση στα βίντεο


Αν έχετε ήδη ανεβασμένα βίντεο στο YouTube, πηγαίνετε στο http://www.youtube.com/my_videos

Θα δείτε πως δίπλα σε κάθε βίντεο εμφανίστηκε το σήμα του δολαρίου. Κάνετε κλικ επάνω στο δολάριο.



Σημείωση: Αν έχετε video με copyrighted υλικό (πχ κάποιο τραγούδι) δεν θα εμφανίζεται καθόλου το εικονίδιο του δολαρίου στο συγκεκριμένο.

Στην επόμενη οθόνη, τσεκάρετε το κουτάκι "Δημιουργία εσόδων με διαφημίσεις"



Και αυτό ήταν. Κάνοντας αποθήκευση, πλέον το σήμα του δολαρίου είναι πράσινο.





Βήμα 4: Σύνδεση του λογαριασμού με το Adsense


Το τελευταίο βήμα είναι να συνδέσουμε το λογαριασμό μας στο youtube με το Google Adsense, προκειμένου να πληρωθούμε τα έσοδα από τα βίντεό μας.

Πηγαίνουμε στη σελίδα Δημιουργία Εσόδων, και κάνουμε κλικ στο "επόμενο"



Η διαδικασία περιλαμβάνει τρία βήματα. Το πρώτο είναι να επιλέξουμε αν θέλουμε να συνδέσουμε το συγκεκριμένο λογαριασμό του youtube με έναν υπάρχοντα λογαριασμό Google Adsense ή αν θέλουμε να φτιάξουμε νέο.



Αν έχουμε ήδη ενεργό λογαριασμό adsense - πχ για να κερδίζουμε χρήματα από διαφημίσεις στο site μας - τότε οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνον, καθώς η Google δεν εγκρίνει το να έχει ένα φυσικό πρόσωπο δύο λογαριασμούς στο Adsense.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως, η καλύτερη επιλογή είναι η "Ναι, συνέχεια με σύνδεση σε Λογαριασμό Google".

Το Youtube μας ρωτάει κάποια διαδικαστικά, όπως σε τι γλώσσα θα είναι τα βίντεο που ανεβάζουμε.



Στο τρίτο βήμα, κάνουμε την επίσημη αίτηση σύνδεσης με το Adsense, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που μας ζητάει, και κάνοντας τέλος "Υποβολή της Αίτησης" στο κάτω μέρος της σελίδας.



Αν ο λογαριασμός μας στο adsense ήταν ήδη ενεργός, ουσιαστικά το τρίτο αυτό βήμα οδηγεί στην αυτόματη σύνδεση με το λογαριασμό του youtube.

Πλέον, είμαστε έτοιμοι να πληρωθούμε τα κέρδη μας. Το Adsense πληρώνει με απευθείας κατάθεση στην τράπεζα, σε δικό μας λογαριασμό. Βασική προϋπόθεση για κάθε πληρωμή είναι να έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 70 ευρώ σε αμοιβές εντός του μηνός.

Αν το ποσό είναι κάτω από 70 ευρώ, παραμένει στο Adsense και αθροίζεται με τα έσοδα του επόμενου μήνα, μέχρι να ξεπεράσουμε τα 70 ευρώ, οπότε και θα πληρωθούμε όλο το ποσόν αθροιστικά.


Συγγραφέας: Άγγελος Κυρίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου